Glasscoating auto is erg voordelig!

Krassen en vervuiling op de autoruit vind natuurlijk niemand fijn. Ook dingen zoals regen kan erg vervelend zijn op je autoruit. Dit voorkomen of verminderen zal dan voor veel autobestuurders erg fijn klinken. Gelukkig bestaat dit ook. Glasscoating auto heeft meerdere erg fijne voordelen. Zo zijn ze waterafstotend en kunnen ze krassen verminderen en soms zelf voorkomen. Het is dus zeker voordelig.

Glasscoating auto

Waterafstotend

Glasscoating auto heeft meerdere voordelen, maar een grote is dat het waterafstotend is. Dit is dankzij de speciale samenstelling van de coating. De coating bestaat uit een combinatie van polymeren en silica-achtige stoffen die een dunne, onzichtbare laag vormen over de ruiten. Deze coating is afstotend voor water en andere vloeistoffen, waardoor waterdruppels snel van de ruiten af rollen in plaats van er op te blijven liggen. Dit komt door de oppervlakte tensie en de hoek die het waterdruppeltje maakt tegen de ruit aan, waardoor het sneller rolt en minder kans maakt om te blijven plakken.

Voorkomt krassen

Glasscoating auto heeft naast een waterafstotende functie ook andere voordelen. Een hiervan is dat het krassen kan verminderen of voorkomen. Dit kan deze door een aantal verschillende mechanismen. Een van de belangrijkste manieren waarop een glasscoating krassen kan verminderen, is door het oppervlak van de ruiten gladder te maken. Een gladdere oppervlakte zorgt ervoor dat stof, zand en andere harde deeltjes minder kans hebben om te blijven hangen of in de ruit te schuren. Een andere manier is door het oppervlak harder te maken. Hardere oppervlakken zijn minder gevoelig voor krassen en beschadigingen, omdat ze minder snel worden uitgehold of beschadigd door harde deeltjes. De coating bestaat vaak uit een harde laag van polymeren die het oppervlak beschermen tegen krassen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere mechanisme die hiervoor kunnen zorgen.