Heeft je auto Castrol Edge 5w40 nodig?

mercedes olie

Je herkent het in de meeste gevallen wel wanneer je om de zoveel jaar een nieuwe auto haalt. Op een gegeven moment komt het moment er namelijk dat er in het dashboard een lampje gaat branden dat je de motor olie bij moet gaan vullen. Wanneer dit gebeurd dan wordt het tijd om op te gaan schieten aangezien het belangrijk is dat er genoeg olie in de motor zit om goed te laten lopen. Wanneer je niet weet welke olie je nodig hebt, dan wordt er aangeraden om op internet te gaan kijken en niet zomaar bijvoorbeeld Castrol Edge 5w30 in je nieuwe auto te gooien. Wanneer je op internet gaat kijken dan zie je al snel wat het beste voor je auto is en kan je wellicht een olie zoals de Castrol Edge 5w40 gebruiken!

Castrol Edge 5w40
Car oil is pouring into the engine close up. pouring new oil into the engine. automobile engine oil change. vehicle maintenance concept

Wanneer bijvullen?

Het kan zo zijn dat je niet precies weet wanneer je een olie zoals bijvoorbeeld Castrol Edge 5w40 of Castrol Edge 5w30 moet gaan bijvullen. Gelukkig staat dit in de meeste gevallen duidelijk aangegeven in elke auto omdat het toch echt een belangrijke functie is van de auto. Het is goed om te weten dat je dit kunt herkennen aan een oranje lampje die gaat branden. Dit is het teken dat je moet bijvullen. Wanneer dit lampje rood is of rood wordt, dan moet je echt haast gaan maken, anders kan je wellicht stil komen te staan.

Peilen

Als je wilt weten of je nog genoeg olie zoals bijvoorbeeld Castrol Edge 5w40 of Castrol Edge 5w30 in je motor zit, dan is het goed om voordat je gaat rijden te gaan peilen. Je kunt dit onder de motorkap doen. Wanneer je met de stok gaat peilen dan kan je zien of er nog genoeg olie in zit en/of er wellicht nieuwe olie bij in moet.